Tijdelijke fietspaden

Tijdelijke fietspaden

Tijdelijke fietspaden

In veel situaties kan het aanleggen van een tijdelijk fietspad grote voordelen bieden. Denk aan wegwerkzaamheden, waarbij het bestaande fietspad tijdelijk onbruikbaar is en er een bypass wordt gemaakt. Of andere werkzaamheden die de bereikbaarheid van een locatie per fiets of te voet tijdelijk onmogelijk maken.

Euro Tec legt tijdelijke fietspaden aan. Veelal beginnen we met het egaliseren van de ondergrond. Hierna leggen wij de vloerplaten die zijn gemaakt van gerecycled kabelgranulaat. Deze vloerplaten zijn zeer duurzaam, slijt- en stootvast en bestand tegen chemicaliën. Voordeel voor de aannemer of beheerder is verder dat de vloerplaten worden verhuurd. 

Wanneer het tijdelijke fietspad niet meer nodig is wordt deze weer gedemonteerd en wordt alles opgeruimd.

Tijdelijk fietspad biedt veel voordelen​

Het tijdelijke fietspad is het perfecte voorbeeld van circulaire infra. Er zijn weinig voorbereidingen nodig en het aanbrengen kan zonder zwaar materieel (dus minder CO2-uitstoot). Omdat de vloerplaten zijn gemaakt van gerecycled kabelgranulaat zijn ze ook duurzaam. De aanleg is goedkoop en een groener alternatief dan asfalteren of het gebruik van betonplaten. De platen haken middels een groefsysteem in elkaar en kunnen daardoor niet verschuiven. Uiteraard zijn deze platen ook zeer geschikt als tijdelijk voetpad.