Tijdelijk fietspad Schiedam

Tijdelijk fietspad Schiedam

Tijdelijk fietspad Schiedam

Dura Vermeer is een van Nederlands grootste bouwbedrijven met activiteiten op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Als familiebedrijf maakt Dura Vermeer uiteenlopende ambities waar. Van unieke kantoorpand en woningen tot herinrichting van de spoorbaan in Eindhoven. Bij alle projecten staat duurzaamheid en veiligheid op de eerste plaats. Mede hierdoor zag Dura Vermeer Euro Tec als perfecte samenwerkingspartner.

Onze vloerplaten zijn veelal samengesteld uit gerecycled materiaal en worden duurzaam ingezet op allerlei gebieden. De tijdelijke vloerplaten gebruikt in dit project zijn gemaakt van gerecycled kabelgranulaat. Een Oersterk materiaal en een maatschappelijk verantwoord alternatief.

Veiligheid en duurzaamheid staat centraal in ieder project.

In de gemeente Schiedam mochten wij tijdens bouwwerkzaamheden zorgdragen voor een veilige doorstroom van het wandel en fietsverkeer door het aanleggen van een tijdelijke fiets- en voetpad. Aan de Schiedamseweg – Duivenpad brachten wij speciale tijdelijke vloerplaten met noppenprofiel aan op een Bims fundering. In ieder weertype zijn onze tijdelijke vloerplaten met antislipstructuur veilig voor iedere weggebruiker. Uitglijden of een te lange remweg bij regen is bij deze platen uitgesloten. 

De lengte van het tijdelijke fiets- voetpad bedroeg 240 meter en de breedte 2,25 meter. Door de vloerdelen op pas te zagen hebben wij bochten gecreëerd in het traject. Zo passen we iedere tijdelijke voorziening aan naar wens van de opdrachtgever.

Samen met de opdrachtgever Dura Vermeer en de gemeente Schiedam kijken we terug op een meer dan plezierige samenwerking in dit project.